Mind the_Gap

11/02/2024by APPLiA

Στις 26 Φεβρουαρίου, 6:30μμ., στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αίθουσα Grand Ballroom, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η ετήσια συνάντηση της αγοράς μας.

Το Συνέδριο μας θα τιμήσει η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

 

Mind the_Gap

Το Κλειδί για να επιβιώσετε σε έναν κόσμο αναστάτωσης, όπου το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει με ταχύτητα αστραπής, είναι να αλλάξετε το παιχνίδι εσωτερικά.

Συμμετέχουν οι:

  1. Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
  2. Ξένια Κούρτογλου MSc., Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert.
  3. Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  4. Κωσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος της Lionard Turtle.
  5. Παναγιώτης Γκεζερλής, Ιδρυτής & Πρόεδρος Convert Group
  6. Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist – IFFR DAO

Αλεξάνδρα Σδούκου

Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Η Αλεξάνδρα Σδούκου είναι από τον Ιούνιο του 2023 Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στο διάστημα 2019-2023 ήταν Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.
Από το 2004 ασχολείται με τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.). Έχει διατελέσει σε κρίσιμες διοικητικές
θέσεις στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έχει εξειδικευτεί στη χάραξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών και από το 2017 έως το 2019 είχε τον ρόλο της ειδικής συμβούλου για θέματα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Σδούκου είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και στις Διεθνείς και Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι νυμφευμένη και μητέρα τριών παιδιών.

________________________________________________________________________

Ξένια Κούρτογλου, MSc.

Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert
Επιχειρηματίας στον χώρο της Έρευνας Αγοράς, έχει 35+ χρόνια εμπειρίας στην μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων. Η Ξένια είναι ένας μέντορας με οξεία επιχειρηματική οπτική σε συνδυασμό με την σε βάθος κατανόηση της
ανθρώπινης υπόστασης και συμπεριφοράς. Η προσωπική της πορεία την οδήγησε στην εξειδίκευση στην Ψυχική Ανθεκτικότητα, μια δεξιότητα που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για να αντιμετωπίσει κανείς με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής,
προσωπικά και επαγγελματικά. Όραμα της Ξένιας είναι μια κοινωνία με περισσότερους υγιείς, χαρούμενους, δημιουργικούς και υπεύθυνους ανθρώπους, και μια επιχειρηματική κοινότητα που θέτει ως αποστολή την εμπειρία του πελάτη, με σεβασμό στον άνθρωπο και στον
πλανήτη.

  • Στο συνέδριο μας θα παρουσιάσει την ετήσια έρευνα του APPLiA Hellas.

Πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σήμερα την τεχνολογία και την χρήση της ΑΙ;?  Πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια την αγοραστική του δύναμη;  Πώς διαφοροποιεί το περιβαλλοντικό/ενεργειακό/κλιματική αλλαγή τα κριτήρια επιλογής/αγοράς; Και πώς όλα αυτά καταλήγουν να διαμορφώνουν το σύγχρονο τοπίο της αγοράς των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών; Οι πρόσφατες έρευνες της Focus Bari δίνουν το πλαίσιο για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές στρατηγικές επιλογές.

_________________________________________________________________________

Γιώργος Δουκίδης

Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Ο Γεώργιος  Ι. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου  Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πάνω από 40 διεθνή R&D έργα με πάνω από 150 κορυφαία ΑΕΙ και διεθνείς εταιρίες.  Έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc στη Επιχειρησιακή Έρευνα και PhD στη Τεχνητή Νοημοσύνη) στο London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε την δεκαετία του ´80, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Brunel University. Η επιστημονική του εργασία έχει αναγνωρισθεί με διάφορα διεθνή βραβεία όπως το European Microsoft Retail Application Development (RAD) award, European Case Study Award στην κατηγορία  “Knowledge, Information and Communication Systems Management” και το European ECR award in “Retail innovation with Business Analytics”. Στα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω απο 50 τοπικούς ή διεθνείς οργανισμούς/επιχειρήσεις σε θέματα όπως επιχειρηματικής ανάπτυξης, καινοτομίας και αναδιοργάνωσης, ηλεκτρονικού επιχειρείν, επιχειρηματικής αναλυτικής και ψηφιακής επιχειρηματικότητας.  Έχει διατελέσει Προεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και τώρα είναι Πρόεδρος  ΔΣ του ΙΕΛΚΑ και μη-εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

_________________________________________________________________________

Παναγιώτης Γκεζερλής

Ιδρυτής & Πρόεδρος Convert Group
O Παναγιώτης Γκεζερλής είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Convert Group, της εταιρείας που καινοτομεί διεθνώς μέσω των Data & Analytics στον κλάδο του omni-channel εμπορίου. Πριν από την Convert Group, ο Παναγιώτης δραστηριοποιήθηκε στις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ELTRUN του ΟΠΑ, συνίδρυσε το buldoza.gr με τον Κώστα Γεράρδο, υποστήριξε την ανάπτυξη της Upstream σε 40 χώρες από την θέση του Head of Business Planning και ήταν εμπορικός διευθυντής σε άλλες εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας. Διετέλεσε επίσης πρώτος Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλ. Εμπορίου και είναι co-author σε 2 βιβλία για την επιχειρηματικότητα και τις στρατηγικές εξόδου. Τέλος, συμμετέχει σε διάφορα διοικητικά συμβούλια εταιρειών υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.
_________________________________________________________________________

Κώστας Μαχαίρας

Πρόεδρος της LIONAND TURTLE

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μarketing). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ολλανδικά. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ ως Διευθυντής προμηθειών στην εταιρία Quality Super Market στο Σικάγο.

Υπήρξε δυναμικό στέλεχος για πάνω από 14 χρόνια στην Μars Inc., από το 1982 στην Ολλανδία (Marketing & Sales), καθώς επίσης και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Είχε επίσης υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International (1996-97). Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 19 χρόνια.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ (Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων) ,του ΣΕΕΤ (Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών Τροφίμων),  της Ε.Ε.Δ.Ε (Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων) και μέλος του προγράμματος “FUTURE LEADERS” (Πρόγραμμα ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών).NED(non-executive directors club)και Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Καταναλωτικών Αγαθών).Σήμερα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) ,LION AND TURTLE, and FUTURE LEADERS.

Το 2005, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ΙΙ του απέμεινε τον τίτλο του Ανώτατου Αξιωματούχου του βασιλιά Λεοπόλδου ΙΙ. Τον Απρίλιο του 2009 ανακηρύχθηκε Manager της Χρονιάς για το 2008 από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Το 2009 ανακηρύχθηκε Retailer of the year και το 2010 ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.To 2010 βραβεύτηκε ως ο Retailer της 10ετίας. Το 2016 βραβεύτηκε ως Leader of the year in Romania  και με το EXCELLENCE AWARD στην Ελλάδα.

_________________________________________________________________________

Δημήτρης Δημητριάδης

Futurist – IFFR DAO

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος και στον εντοπισμό των μέγα-τάσεων, των ασθενών σημάτων και της σύγκλισης των τεχνολογιών που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. Είναι futurist και ειδικός στο σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και ερευνητής στην Ειδική Γραμματεία Μακρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Συγγραφέας του βιβλίου – 2049 Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας από την KEY BOOKS, μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου.

Ως ομιλητής, δίνει στο κοινό μια αισιόδοξη, αλλά προσγειωμένη άποψη για τα πιθανά μέλλοντα και πώς οι τεχνολογίες διαταράσσουν ό,τι κάνουμε, απαντώντας σε ερωτήματα που θα καθορίσουν την ανθρωπότητα: Πώς οι εκθετικές τεχνολογίες, όπως το AI, το blockchain και η εικονική πραγματικότητα, συναντώνται και διαμορφώνουν τον κόσμο μας;

Έχει περάσει από τη σκηνή σημαντικών συνεδρίων και future labs για brands όπως η L’Oréal Paris, η Philip Morris International, World Learning, Digital Communication Network και η Johnson & Johnson και για διεθνείς φορείς όπως το U.S. Department of State, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Προοπτικής (CEP), TEDxAUEB, TEDxUniversityofMacedonia, TEDxMetropolitanCollege και πολλά άλλα.
Ως ειδικός στον ψηφιακό μετασχηματισμό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τους ψηφιακούς κόσμους, η έρευνα του έχει παρουσιαστεί σε διεθνής εκδόσεις όπως η Herald Tribune, Fortune αλλά και στα ελληνικά στην Καθημερινή, Fortune Greece, Lifo, Athens Voice κα. Η μοναδική του ικανότητα να γεφυρώνει τους κόσμους της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας του επιτρέπει να δίνει πρακτικές κατευθύνσεις που βοηθούν τους ηγέτες να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες και να μεταμορφώσουν τους οργανισμούς τους. Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.

________________________________________________________________________________________________

Θα ακολουθήσει networking με buffet & ποτό!

________________________________________________________________________________________________

Μεγάλος Χορηγός

Χορηγοί