Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Mind the_Gap APPLiA Hellas

27/02/2024by APPLiA0

Για άλλη μια χρονιά εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Βιομηχανιών και Eπιχειρήσεων Hλεκτρικών Συσκευών, έδωσαν το παρών στο ετήσιο συνέδριο του ΑPPLiA Hellas, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Περισσότερα από 230 στελέχη των μελών μας, αλλά και τις λιανικής αγοράς παρευρέθηκαν στο συνέδριο.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο  Πρόεδρος του ΑPPLiA ,κος Βασίλης Κομνηνός- CEO Delonghi Group.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία αναφέρθηκε στην ομιλία της, στην ενεργειακή κρίση, στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, στις παγκόσμιες τάσεις, την ανακύκλωση αλλά και στα προγράμματα που έχει θεσπίσει η κυβέρνση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας με τίτλο « Μέσα από τα Μάτια των Καταναλωτών» που διεξήγαγε ο ΑPPLiA  για την Ελλάδα  και παρουσίασε η ιδρύτρια της Focus Bari κα Ξένια Κούρτογλου.

Το συνέδριο συντόνισε ο κ. Στάθης Σαχίνης-Γενικός Διευθυντής APPLiA Hellas και συμμετείχαν οι κκ., Γιώργος Δουκίδης-καθηγητής του Ο.Π.Α, Κωνσταντίνος Μαχαίρας-Πρόεδρος της Lionard Turtle, Παναγιώτης Γκεζερλής-Πρόεδρος της Covert group, Δημήτρης Δημητριάδης Futurist και Γιάννης Σκορδάς οικονομολόγος.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν η εξερεύνηση του «κενού» που δημιουργείται μεταξύ καταναλωτή και επιχειρήσεων, λόγω του συνεχούς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, όπου οι καταναλωτές βιώνουν καθημερινά μια  νέα πραγματικότητα.   

Όπως έδειξε και η έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari  για λογαριασμό του ΑPPLiA , η αγορά των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών είναι μεγάλη και ενεργή, ενώ κορυφαίο κριτήριο παραμένει η οικονομία με βασική προτεραιότητα τη σχέση ποιότητας-τιμής.

APPLIA ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI
APPLiA ΕΤΗΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI

Σημαντικά στοιχεία επίσης προέκυψαν για τη  σχέση που έχει ο Έλληνας καταναλωτής με το διαδίκτυο και πως αυτή επηρεάζει την αγοραστική του συμπεριφορά: Η αγορά μια συσκευής είναι πολυκαναλική. Η πλειοψηφία αναζητά στο διαδίκτυο και μετά αγοράζει βάσει τιμής.

APPLIA ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI
APPLIA ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI

Επιπλέον συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι η περιβαλλοντική ανησυχία είναι θεωρητική. Στην επιλογή του ο καταναλωτής και πάλι θα αποφασίσει βάσει τιμής.

APPLIA ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI
APPLIA ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI

Άλλα σημαντικά ερωτήματα απαντήθηκαν μέσα από την έρευνα όπως:

  • Πώς αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες την τεχνολογία ή την ΑΙ,
  • Πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός τις τιμές ή τις καταναλωτικές συνήθειες,
  • Πώς επιδρά η κλιματική αλλαγή διαμορφώνοντας νέες περιβαλλοντικές ή ενεργειακές συνθήκες και πώς όλα τα προηγούμενα διαμορφώνουν το σημερινό τοπίο της αγοράς οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

“Κατεβάστε” εδώ την έρευνα και την παρουσίαση

 

Σχετικά με  τον Αpplia Hellas:

Ο ΑPPLiA Hellas είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών. Στον ΑPPLiA Hellas συμμετέχουν 23 μεγάλες επιχειρήσεις Ελληνικών και ξένων συμφερόντων με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 2,5δις€, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην  Ελληνική αγορά, Ο ΑPPLiA αντιπροσωπεύει το 75% της Ελληνικής Αγοράς στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Τα Μέλη της, Έλληνες Παραγωγοί, Αντιπρόσωποι, Πολυεθνικές προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία συμβάλλουν στην καθημερινή άνεση και εξυπηρέτηση των Ελλήνων καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *