Στις 24 Φεβρουαρίου, 6:30μμ., στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αίθουσα Grand Ballroom, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η ετήσια συνάντηση της αγοράς μας.
Chaos… Να η Ευκαιρία !
Στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, το Χάος ήταν η αρχέγονη κατάσταση πριν από τη δημιουργία του σύμπαντος. Αντιπροσώπευε το δυναμικό—την ακατέργαστη, αδόμητη ενέργεια από την οποία αναδύθηκαν η τάξη, η ζωή... και η δημιουργία! Στο Συνέδριου του APPLiA θα εστιάσουμε στη δυναμική της αλλαγής και του χάους, και πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Είναι μια φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην αποδοχή και αξιοποίηση του χάους ως πηγή δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Κύρια σημεία του Συνεδρίου: Το χάος ως ευκαιρία: Αντί να φοβόμαστε ή να προσπαθούμε να εξαλείψουμε το χάος, προτείνεται να το αγκαλιάσουμε, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εκθετική (exponential) ανάπτυξη, σε αντίθεση με τη γραμμική εξέλιξη. Ο ρόλος του ηγέτη (leader): Σε περιόδους αβεβαιότητας, οι ηγέτες καλούνται να δίνουν κατεύθυνση, τόσο εσωτερικά στην επιχείρηση όσο και εξωτερικά στην αγορά, λειτουργώντας ως σταθεροί πυλώνες που καθοδηγούν ανθρώπους. Η σύνδεση με το οικοσύστημα: Το χάος δεν περιορίζεται μόνο εσωτερικά αλλά επεκτείνεται και στο ευρύτερο οικοσύστημα της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των πελατών της επιχείρησης. Η βιωσιμότητα μέσα από το Chaos: Η χαοτική φύση της τεχνολογίας και η βιωσιμότητα στις οικιακές συσκευές είναι δύο έννοιες που συχνά έρχονται σε αντίθεση. Χάος στην τεχνολογία σημαίνει ραγδαίες εξελίξεις, συνεχείς ανατροπές και την πρόκληση του να συμβαδίζει κανείς με τις νέες καινοτομίες. Αυτό περιλαμβάνει τον ταχύ κύκλο ζωής των προϊόντων, τις προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη συνεχή ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης και IoT στη ζωή μας. Βιωσιμότητα στις οικιακές συσκευές, από την άλλη, σημαίνει τεχνολογίες που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα, υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και σχεδιαστικές λύσεις που προωθούν την ανθεκτικότητα και την επαναχρησιμοποίηση αντί της απόρριψης. Η μεγάλη πρόκληση είναι το πώς θα ισορροπήσουμε αυτές τις δύο τάσεις, αξιοποιώντας την τεχνολογική καινοτομία για να προάγουμε τη βιωσιμότητα αντί για τη σπατάλη. Κάποια παραδείγματα είναι: ✔️ Έξυπνες συσκευές που ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας με AI. ✔️ Μοντέλα κυκλικής οικονομίας, όπου οι συσκευές επισκευάζονται αντί να πετιούνται. ✔️ Χρήση ανακυκλωμένων και οικολογικών υλικών στην κατασκευή. Η προσέγγιση μας στο Συνέδριο, προτείνει μια πιο "φιλοσοφική" αλλά και πρακτική ματιά, ενθαρρύνοντας την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της προσαρμοστικότητας σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.
Συμμετέχουν οι
- Δρ. Νικόλαος Δημητριάδης, Neuroscience. Διευθυντής του EY Neuroscience Lab.
- Ξένια Κούρτογλου MSc., Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert.
- Δημήτρης Δημητριάδης Futurist, CIO TheFutureCats Innovation Consultancy.
Πρόγραμμα:
- Ομιλία του Προέδρου APPLiA Hellas, κ. Βασίλη Κομνηνού, Δ.Σύμβουλος Delonghi Group
- Ομιλία του Προέδρου της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., κ. Γιώργου Δημητρίου
Έναρξη Συνεδρίου με θέμα Chaos…Να η Ευκαιρία!
-Συντονίζει & συμμετέχει ο κ. Στάθης Σαχίνης, Business Strategist, Γενικός Διευθυντής APPLiA Hellas
- Ξένια Κούρτογλου
- Νικόλαος Δημητριάδης
- Δημήτρης Δημητριάδης
- Συζήτηση με το κοινό
-Ακολουθεί networking με μπουφέ και cocktails.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
Ο Δρ. Νικόλαος Δημητριάδης εφαρμόζει τη νευροεπιστήμη στις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Είναι Επικεφαλής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης της EY στην Ελλάδα, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες Νευρομάρκετινγκ, NeuroHR, Νευροηγεσίας και Νευροασφάλειας. Έχει πραγματοποιήσει εγκεφαλικές σαρώσεις σε περισσότερα από 9.000 άτομα από 25 χώρες παγκοσμίως.
Συν-έγραψε τα βιβλία “Neuroscience for Leaders” και “Advanced Marketing Management”, που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Kogan Page, στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με διεθνή brands, όπως IKEA, IBM, JTI, Nestlé, Johnson & Johnson, AstraZeneca, CISCO, SAP, Pierre Fabre, Coca-Cola, T-Mobile, Dixons, Banca Intesa Sanpaolo, Societe Generale, Unicredit, Microsoft, VMware, Raiffeisen Bank, DELL, USAID, μεταξύ άλλων.
Ο Δρ. Δημητριάδης είναι Καθηγητής Πρακτικής στο The University of York Europe Campus στην Ελλάδα, όπου ηγείται του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Neuromarketing. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας στη Σλοβενία και στη Σχολή Διοίκησης του Φρίμπουργκ στην Ελβετία. Το 2022 τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών για την παγκόσμια επιρροή του έργου του.
Η Ξένια Κούρτογλου, είναι επιχειρηματίας στον χώρο της Έρευνας Αγοράς, έχει 35+ χρόνια εμπειρίας στην μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων. Η Ξένια είναι ένας μέντορας με οξεία επιχειρηματική οπτική σε συνδυασμό με την σε βάθος κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης και συμπεριφοράς. Η προσωπική της πορεία και οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην ψυχοθεραπεία, την οδήγησαν στην εξειδίκευση στην Ψυχική Ανθεκτικότητα, μια δεξιότητα που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για να αντιμετωπίσει κανείς με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.
Το διδακτικό έργο της απαριθμεί 14 χρόνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συστηματικές εισηγήσεις σε μεταπτυχιακούς φοιτητές σε σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών & Επικοινωνίας, και σήμερα είναι στο μόνιμο Faculty του πρώτου MSc. In Business & Executive Coaching από το Πανεπιστήμιο του Bolton/NYC. To 2018 εκδόθηκε το πρώτο της bestselling βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι Τώρα!
Όραμα της Ξένιας Κούρτογλου είναι μια κοινωνία με περισσότερους υγιείς, χαρούμενους, δημιουργικούς και υπεύθυνους ανθρώπους, και μια επιχειρηματική κοινότητα που θέτει ως αποστολή την εμπειρία του πελάτη, με σεβασμό στον άνθρωπο και στον πλανήτη.
Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος και στον εντοπισμό των μέγα-τάσεων, των ασθενών σημάτων και της σύγκλισης των τεχνολογιών που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. Είναι futurist και ειδικός στο σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και συγγραφέας του βιβλίου – 2049 Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας από την KEY BOOKS, μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου.
Ως ομιλητής, δίνει στο κοινό μια αισιόδοξη, αλλά προσγειωμένη άποψη για τα πιθανά μέλλοντα και πώς οι τεχνολογίες διαταράσσουν ό,τι κάνουμε, απαντώντας σε ερωτήματα που θα καθορίσουν την ανθρωπότητα: Πώς οι εκθετικές τεχνολογίες, όπως το AI, το blockchain και η εικονική πραγματικότητα, συναντώνται και διαμορφώνουν τον κόσμο μας;
Έχει περάσει από τη σκηνή σημαντικών συνεδρίων και future labs για brands όπως η L’Oréal Paris, η AstraZeneca, Sanofi, Philip Morris International, World Learning, Digital Communication Network και η Johnson & Johnson και για διεθνείς φορείς όπως το U.S. Department of State, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Προοπτικής (CEP), TEDxAUEB, TEDxUniversityofMacedonia, TEDxMetropolitanCollege και πολλά άλλα.
Ως ειδικός στον ψηφιακό μετασχηματισμό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τους ψηφιακούς κόσμους, η έρευνα του έχει παρουσιαστεί σε διεθνής εκδόσεις όπως η Herald Tribune, Fortune αλλά και στα ελληνικά στην Καθημερινή, Fortune Greece, Lifo, Athens Voice κα. Η μοναδική του ικανότητα να γεφυρώνει τους κόσμους της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας του επιτρέπει να δίνει πρακτικές κατευθύνσεις που βοηθούν τους ηγέτες να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες και να μεταμορφώσουν τους οργανισμούς τους. Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.